Hutseklutsei

Mijn moeder noemt een roerei met tomaat, ui en spek al sinds ik me kan herinneren een hutselklutselei. Ik noem dit dus ook een hutselklutselei, met lekker veel groente!! Perfect voor de lunch!!

Wat heb je nodig? Voor ongeveer 3 personen

– aubergine

– 3 tomaten

– rode ui (of 2)

– 5 eieren

– ontbijtspek

– feta kaas

– oregano/peper/zout/chilipeper

– oven & pan

Hoe maak je het?

Snijd de aubergine in plakken van ongeveer 5mm a 1 cm en rooster deze in de oven zodat ze in beginnen te drogen. Dat duurt wel een klein half uurtje. Haal ze daarna uit de oven en zet apart.

Snijdt de ui fijn en een paar plakken ontbijtspek in grove stukken. Bak deze in de pan. Snijd ondertussen de tomaat in stukken en verwijder de pitten. Bak mee in de pan. Voeg dan de eieren toe en roer deze tot ze gaar zijn. Snijd de aubergine grof en voeg deze toe. Roer alles goed door elkaar en breng op smaak met de kruiden. Verbrokkeld als laatste de feta boven de pan en zet even op een laag vuur met de deksel erop zodat de feta even mee kan warmen. Lekker uit een kom met een lepel 🙂

Enjoy!! ♡G