Heerlijke Chocolade-Kokostaart met Pasen

Wat ga jij voor lekkers maken voor op de Paastafel? Ik ga deze heerlijke taart van Living the Green Life maken. Kokos en chocolade…hmmmmm.

Hieronder het recept van livingthegreenlife.com.

Enjoy! G.

INGREDIËNTEN:

VOOR DE BODEM
150 gram kokosrasp
120 ml ahorn siroop (dadel-, rijst- of agavesiroop kunnen ook)
60 ml kokosolie gesmolten

VOOR DE VULLING
40 gram cacaopoeder rauw
180 ml kokosmelk vol (kies voor de vette kokosmelk, met de light variant lukt het niet)
120 ml kokosolie gesmolten
120 ml ahorn siroop (dadel-, rijst- of agavesiroop kunnen ook)
1 theelepel vanille extract
90 gram vegan chocolade (bij voorkeur een met veel rauwe cacao)
Snuf zout

BEREIDING
Verwarm je oven voor op 200 graden en bekleed je ronde bakblik met bakpapier. Heb je dit niet in huis? Geen probleem, smeer hem dan in met flink wat kokosolie.
Doe de ingrediënten voor de korst in je keukenmachine en mix tot deze aan elkaar plakken. Het is de bedoeling dat het wat plakkerig is. Druk dit op de onderkant van de bakvorm en een klein beetje aan de zijkanten.
Zet de bakvorm drie minuten in een voorverwarmde oven. Blijf er wel bij want de kokosrasp verbrand snel. Is hij nog niet hard geworden na drie minuten? Zet hem dan nog heel even terug.
In de tussentijd verwarm je in een kleine pan de kokosmelk en de kokosolie. Breek de chocoladereep in stukken en doe deze in een bakje.
Giet hier de verwarmde kokosmelk en kokosolie mix overheen. Laat even staan (3 minuutjes) zodat de chocolade kan smelten. Roer daarna door elkaar. Voeg de siroop en de rauwe cacao erbij en meng.
Giet dit in de kokoskorst en zet de kokostaart zeker drie uur in de koelkast zodat de vulling kan opstijven. Wanneer deze stevig is strooi je het zout erover, snij je hem in stukken en eet je ALLES OP! Oké, niet alles want het is en blijft een sweet treat, dus delen mag ook! Je kan deze taart zeker vijf dagen in de koelkast bewaren. Lekker en gezond!