Foto van Marjolein Frisart in sportschool

Jarenlang had Marjolein Frisart (36) last van een negatief zelfbeeld. Totdat ze uiteindelijk ongelukkig, met overgewicht en teveel stress gediagnosticeerd werd met een burn-out. Mede dankzij krachttraining kwam zij uit deze negatieve spiraal. “Krachttraining maakte me niet alleen fysiek krachtiger, maar vooral ook mentaal”. Marjolein vertelt:

“Al mijn hele leven kampte ik met overgewicht. Als klein meisje werd ik er al mee gepest en dat heeft er voor gezorgd dat ik mijn hele leven onzeker geweest ben. Het resulteerde in een leven lang diëten, er is geen dieet dat ik niet geprobeerd heb. Toen mijn eerste kind geboren wordt moest het echt anders; ik woog zo rond de honderd kilo. Ik werd ongelukkig, had teveel stress van mijn eigen zaak en een huishouden en daarnaast ging het met mijn relatie ook niet goed. Mijn toenmalige vriend zei: ‘waarom probeer je geen krachttraining?’.

Krachttraining

En zo ben ik uiteindelijk bij sportschool No Excuses terecht gekomen waar Irma van de Pol mij begeleidde. Naast het fysieke trainen, coachte ze me ook op mentaal vlak en gaf me adviezen over voeding. Krachttraining heeft me zowel fysiek als mentaal krachtiger gemaakt. Uiteindelijk kon ik ook weer voor mezelf kiezen. Het moeilijkste was om mijn relatie na 15 jaar te beëindigen. Nodig, maar moeilijk. Ik zag eindelijk in dat ik alleen gelukkiger zou zijn dan samen. Inmiddels ben ik weer helemaal happy, sport ik minstens twee keer per week en haal ik daar ook echt plezier uit. Het is niet meer omdat het ‘moet’ maar omdat ik het leuk vind en goed voor mezelf wil zorgen. Ik ben sterker dan ik ooit geweest ben, op alle vlakken in mijn leven! Dat komt niet alleen door krachttraining, maar ook omdat ik mee heb gedaan met Love your Lijf in 90 days afgelopen jaar. Samen met, op het eerste gezicht, zes totaal verschillende vrouwen begonnen we aan deze cursus. Ik heb hier zoveel geleerd. Ik leerde voelen waarom ik eet en hoe ik dit kon veranderen. Ook leerde ik mezelf waarderen en dat is het meest waardevolle wat ik ooit heb geleerd.”

Foto van Marjolein Frisart in sportschool

1 Comment
  1. Dinah

    Een echte power vrouw! Trots op je Marjolein!

Comments are closed.