Als mezelf op de foto
Vorige week dinsdag heb ik een interview en fotoshoot gehad voor Vrouw Magazine van de Telegraaf. Het thema was:

‘Ik had een killerbody en nu niet meer, maar ik ben nu veel gelukkiger’

Ik moest dus naar een fotostudio in Amsterdam toe en was best zenuwachtig. Heb in mijn modellentijd natuurlijk veel fotoshoots gedaan, maar dan ging ik op de foto zoals de opdrachtgever of fotograaf wilde dat ik eruit zag.Tegenwoordig is dat anders: Nu ga ik als mezelf! Aan de ene kant is dat natuurlijk heel fijn en relaxt, want ik hoef niet dunner, mooier of anders te zijn dan ik ben. Aan de andere kant is ‘jezelf zijn’ natuurlijk behoorlijk kwetsbaar.

Make-uploos stap ik in mijn Renaultje en rij naar Amsterdam. Ik werp een blik in de spiegel en ben blij met wat ik zie. “Dat is wel eens anders geweest.”, bedenk ik me. Een mooie huid, stralende blauwe ogen en mijn dikke bos haar wordt al weer lekker lang. Ik voel me goed en de laatste zenuwen zijn weg, wanneer ik goed word opgevangen en lekker in de watten gelegd door de visagiste. Er zijn allemaal gave kleren aangeschaft door de styliste en ook de fotograaf is heel aardig.

Uit alle kleren mag ik zelf uitzoeken wat ik aan wil. Uiteraard kies ik voor de mooiste jurk, die ook nog eens fantastisch zit. Ik voel me een prinsesje! Dat wordt nog eens bevestigd als ik van de visagie naar de fotograaf  strompel op mijn hakjes. De fotograaf is onder de indruk: “Wow! Wat zie jij er fantastisch uit! Ik dacht dat het was: Ik HAD een killerbody, niet ik HEB er een…” Ik begin te blozen.


Van killerbody naar happy body
Het is zo lief en fijn om te horen en het zet me direct aan het denken. Raar eigenlijk dat ik hier niet eerder over nagedacht heb. Maar ineens valt het kwartje…:

Jarenlang heb ik mezelf uitgehongerd, uitgedroogd, afgemat en afgestraft.
Alles om ‘dat perfecte lichaam’ te krijgen. Ik was continu in gevecht met mezelf. Zowel fysiek als mentaal en emotioneel. Ik was zo streng voor mezelf dat ik alleen maar kon falen. Zo streng op dieet dat het eetbuien triggerde. En daarna was ik boos op mezelf en ging ik nog strenger op dieet. Een continue strijd dus. En het resultaat? Een ‘killerbody’. Mijn lichaam zag er goed uit, dat moet ik toegeven. Maar verder?

Een ‘fitbody’? Hell no! Ik heb me nog nooit zo slecht gevoeld als toen. Uitgeput, koud en hongerig. Ik was continu ziek. Een stukje hardlopen? Ik was gesloopt! Sterk? Niet echt.
En een ‘happy body’ was het al zeker niet! Ik ben nu zo’n 12-13 kg zwaarder (weet het niet precies, want ik weeg mezelf eigenlijk nooit meer) en natuurlijk dus wat voller, maar heb nog steeds een goed lichaam.
Niet super dun of afgetraind, maar wel sterker, fitter en gezonder dan ooit. Ik ben eigenlijk nooit meer ziek en voel me fantastisch.


Dromen waar maken met jouw lichaam
En het stomme is dat ik er helemaal niks voor hoef te doen of te laten! Ik hoef alleen maar lief voor mezelf te zijn, naar mijn lichaam te luisteren en er goed voor te zorgen.
En daar hoef ik niet eens mijn best voor te doen. Dat gaat vanzelf, omdat ik vind dat ik dat waard ben.
Ik eet en drink wat ik wil, sport als ik zin heb en ben vooral happy. En zo ben ik – zonder enige moeite – nog steeds slank en blijer dan ooit.
Al die energie die ik ooit in diëten, overmatig sporten en hard voor mezelf zijn stopte, stop ik nu in genieten van het leven!

Mijn lichaam toont haar dankbaarheid trouwens ook op andere manieren: mijn haren zijn dik en glanzend en groeien als kool. Mijn huid straalt. En ik slaap als een roosje. 🙂

En met dit fijne lichaam kan ik al mijn dromen waar maken!
Zo heb ik bijvoorbeeld net 3 weken door Nepal getrokken en een aantal dagen zelfs zo’n 10 uur per dag gelopen zonder al teveel moeite. Ongetraind en zelfs mijn schoenen niet een ingelopen! (Niet iets om trots op te zijn, maar wel weer een heel duidelijk bewijs dat mijn lichaam super fit en sterk is!)

Wat is dan dus die ‘killerbody’? Ik weet het wel hoor! 🙂

Veel liefs, Irma

P.S.: De fotoshoot en het interview komen trouwens in November in Vrouw Magazine. Keep u informed!

P.S. 2 Wil jij ook weer leren houden van en zorgen voor jouw ‘killerbody’? Ga dan nu naar www.loveyourlijfcoaching.nl

Kijk dan eens naar ons totaalprogramma Love Your Lijf in 90 Days, dat dinsdag 10 oktober gaat beginnen. Met een kleine groep vrouwen gaan we drie maanden aan de slag. Groepssessies en persoonlijke gesprekken. Echt heel mooi en bijzonder om de kracht van zo’n groep te ervaren. Of als je ons eerst beter wilt leren kennen ga dan voor onze Love Your Lijf VIP-DAG.
En vind je het nog lastig. Meld je dan hier aan voor een GRATIS en geheel vrijblijvend kennismakingsgesprek per telefoon. Wij denken graag met je mee.

Love Your Lijf wil vrouwen helpen om weer gelukkig in de spiegel te kijken. Blij met hun lichaam. Blij met zichzelf. Blij met hun leven.
www.loveyourlijfcoaching.nl

 

.