Wat was het leuk om de bezoekers van het Feel Good Festival te zien genieten van de chocolade!! Zoals beloofd geef ik jullie vandaag het recept, met als hoofdingredient uiteraard….. (pure) chocolade!! Je kan natuurlijk ook andere chocolade gebruiken maar gezien de grotere hoeveelheid suiker die deze bevatten en dat ik nog wat zoete ingrediënten toevoeg kies ik voor de pure, en naar mijn mening de lekkerste, variant! De basis is het belangrijkste, de ‘vulling’ van de reep kan je natuurlijk helemaal naar eigen smaak bepalen!


– 2 grote repen pure chocolade
– een klein bekertje slagroom
– 1 theelepel kokosolie


Verwarm in een klein pannetje langzaam de slagroom (niet laten koken en steeds even roeren). Begin ondertussen met het au bain marie smelten van de chocolade. Voeg de verwarmde slagroom (in delen) en de kokosolie toe. Het toevoegen van deze 2 zorgt ervoor dat de chocolade straks een beetje zacht blijft….heerlijk!! Zodra alles goed gesmolten en gemengd is meng je de ‘vulling’ door de chocolade. Ik gebruikte noten, rozijnen, cranberries en zonnebloempitten, maar je kan natuurlijk van alles kiezen. Vervolgens stort je de chocolade uit in een met bakpapier bekleed bakblik en strijk je het glad tot een hele grote reep. Om het nog wat mooier te maken kan je de reep versieren met bijv kokossnippers of gehakte nootjes.
Dan gaat de reep een paar uur de koelkast in, de duur van het stollen is een beetje afhankelijk van de dikte van de reep. Zodra de reep gestold is kan je hem in kleine blokjes snijden en in een afgesloten bakje in de koelkast bewaren!!


Enjoy!! ♡G