Nog een paar kilootjes eraf

Ik kwam net deze foto tegen van mijn fitnesswedstrijden. Best heftig om te zien. Niet alleen fysiek, maar juist mentaal/emotioneel. Want ondanks die grote nepglimlach, weet ik nog heel goed hoe ik me hier voelde. Niet alleen uitgeput en hongerig, maar ook nog steeds niet dun genoeg. Nog steeds niet goed genoeg. Nog steeds had ik het gevoel mijn buik in te moeten houden. Ik dacht alleen maar: nog een paar kilootjes eraf en dan…. Maar dat punt kwam niet. Die kilo’s gingen er wel af, maar ik voelde me zeker niet beter. Ik voelde me alleen maar steeds slechter en slechter. Mijn zus noemde het ‘een verkapte eetstoornis’ En dat was het natuurlijk ook gewoon. Maar ik ontkende alles.


Pokerface en doorgaan

Met mij ging het prima!. Vooral niks laten zien aan de buitenwereld. Me vooral niet kwetsbaar opstellen. Nooit laten zien dat ik het moeilijk had. Hoe alleen en verdrietig ik was. Dat ik het niet meer zag zitten. Gewoon weer die Pokerface op en maar doorgaan. Niemand wist van mijn strijd met mijn lichaam. Mijn strijd met eten. Steeds meer willen afvallen, maar door er zo obsessief mee bezig te zijn stimuleerde dat juist ook eetbuien. Dus moest ik NOG harder op dieet. Nog harder en langer trainen. Om uiteindelijk dat ‘perfecte lichaam’ te krijgen. Whatever that may be…

 

Wat kost het perfecte lichaam je?

Op dit moment is dat een ‘fitbody’. En over 10 jaar  of op een andere plek, is het weer totaal anders. Als je het al ooit bereikt (en niet voor veel mensen is het weggelegd) is het dus sowieso iets tijdelijks. En iets heel oppervlakkigs. En wat zijn de kosten? Je gezondheid, vriendschappen, je relatie, je kinderen en hun zelfbeeld. Wat voor voorbeeld ben je voor hen? Zijn zij ook nooit ‘goed genoeg’?
Ingrid en ik vinden dit een heel heftig en snel groeiend probleem. En zijn van mening dat we hier met z’n allen iets tegen moeten doen. Alleen samen kunnen we het anders gaan doen. Start bij jezelf, deel het met je vriendinnen en wees een voorbeeld voor jouw kinderen.

 

Ga voor een gezonde relatie met je lichaam en eten

Het maakt niets uit of je nu 100 of 55 kilo weegt. Als je je alleen maar focust op het gewicht of je uiterlijk word je helaas nooit echt gelukkig. Geluk zit niet in een sixpack of de maat van je spijkerbroek. Dus stop die eeuwige strijd met je lichaam en ga voor duurzaam geluk en bouw samen met ons aan een gezonde relatie met je lichaam en eten.

Love Your Lijf! Je hebt er maar een!

Liefs,

 

Ingrid en Irma

PS. Als jij er klaar voor bent om te stoppen met lijnen, diëten of obsessief sporten en te gaan voor duurzaam geluk.
Maar je vindt het ook spannend en weet niet goed waar te beginnen dan helpen wij je er graag bij.
Kijk eens naar ons 3 maanden groepsprogramma ‘Love Your Lijf in 90 Days’  of als je ons eerst beter wilt leren kennen is er ook onze ‘Love Your Lijf VIP-Dag.

En als je het echt lastig vindt stuur ons dan een mail en maak een afspraak voor een GRATIS telefonisch kennismakingsgesprek. Dan denken we graag met je mee.

Love Your Lijf helpt vrouwen om weer gelukkig in de spiegel te kijken. Blij met hun lichaam. Blij met zichzelf. Blij met hun leven.
www.loveyourlijfcoaching.nl