Pfffffff! Heb je het Sinterklaasfeest weer overleefd? En heb je jezelf een beetje kunnen beheersen? Ok, hier en daar een pepernootje -of tig- en ja, die chocoladeletter is alweer bijna op. Maar verder ben je niet over de scheef gegaan. Toch?  Nee, je hebt ’t helemaal onder controle dit jaar. Heus.

Ok, en dan nu op naar die laatste grote hobbel van dit jaar: De Kerstdagen. En Oud & Nieuw. Een nog grotere uitdaging. Twee weken vakantie en een heleboel eten. Zaaaalig, heerlijk, verleidelijk eten.
Hoe ga je dit doen? O help, hoe ga je jezelf in de hand houden met al die hemelse verleidingen?

Ons antwoord: NIET. Je HOEFT jezelf helemaal NIET in de hand te houden.

De ultieme Love Your Lij eet-tip voor de feestdagen:

EET ALLES WAAR JE ZIN IN HEBT!!!

EN WE BEDOELEN DAN OOK ECHT ALLES: EET EN GENIET, GENIET, GENIET!!!

Ga naar alle Kerstborrels en pak die bubbels en bitterballen.
Bak kerstkransjes met je kinderen, en neem er meer dan een. En nog meer.
Neem alle 5 gangen van het Kerstdiner. Ja, ook het dessert.
Drink die warme chocolademelk met slagroom (en rum) na die urenlange wandeling in –fingers crossed- dat sprookjesachtig witte landschap.

Weet je: deze dagen gaan over vieren. Vieren van het leven. Verbondenheid. Samen zijn. Met de mensen van wie je houdt. En daar hoort al dat lekkere eten bij. Wat een luxe. Wat een overvloed.

Dus je hebt 2 opties:

Je kunt veel eten en je constant schuldig voelen.

Denk even aan die pepernoten ‘ik moet het eigenlijk niet doen. Nee, echt niet….nou ok, vooruit eentje dan…ok, nog eentje, maar ik moet het eigenlijk niet..toch maar een handje… of tien’. Geef toe: daar word je helemaal niet blij van. De pepernoten smaken er ook niet lekkerder door. En genieten doe je al helemaal niet. Sterker nog, je voortdurend schuldig voelen over alles wat je in je mond stopt is uitputtend, remmend, zwaar en stomvervelend. En waar leidt het toe? Juist ja: dat je nog meer gaat eten.

OF

 Je kunt veel eten en gelukkig zijn.

Want laten we eerlijk zijn: hoe hard we het ook proberen: we zullen veel eten tijdens de feestdagen. Punt.

Dus: GENIET ER DAN OOK LEKKER VAN!

Proef de romige smaak van chocolademelk. Ervaar de sparkelende bubbels in je mond. Bijt samen met je kind in die ovenverse kerstkransjes. Bijt, kauw, proef en geniet van iedere hap.

EN VOORAL:

Focus op al die mooie momenten, de gezelligheid, op de lieve mensen, het samenzijn, en laat die taille even helemaal los. Daar gaan we in januari wel weer mee aan de slag.

Maak een echt feestje van deze fabulous feestmaand! Have fun!

Liefs,

Irma en Ingrid

PS. Enne…koop die geweldige, knalrode partydress. En trek ‘m aan. Je ziet er fantastisch uit!